locker
Uncategorized

Locker systemen

Als je op zoek bent naar lockers of kluisjes dien je in de eerste plaats te weten waaruit je kunt kiezen. Dan heb je een beter beeld om te kunnen bepalen wat het beste past bij de bedoeling die je er mee hebt.

Om te beginnen is er de cam lock, dit is in goed Nederlands een noksluiting. Binnen het slot is een metalen plaat die vastgemaakt is aan de binnenlaag van het slot. Wanneer de ontgrendelnok één kant opdraait dan draait deze mee bij het ronddraaien van de sleutel. De draaibeweging ligt tussen de 90 en 180 graden waarmee het slot wordt geopend en gesloten.

Loper

Ze kunnen altijd met een loper worden geopend, waardoor ze ideaal zijn om snel te kunnen handelen in geval van noodzaak, bijvoorbeeld wanneer iemand zijn sleutel is kwijtgeraakt.

Een ander type is het combinatie slot waarbij er gebruik wordt gemaakt van een systeem van wiel raderen die gezamenlijk werken om de juiste combinatie te vormen. Ieder radertje correspondeert met een nummer, het aantal radertjes komt overeen met het aantal cijfers in de combinatie.

Het typische combinatie slot heeft schijven die verbonden zijn via een as. Binnen het slot draait dit rond de wielen en de schijven. Dit type slot staat bekend als het minst veilig.  

kluisje
Kies nieuwe kluisjes

Muntgeld

Er zijn ook lockers die werken middels muntgeld. Ruwweg zijn ze te verdelen in kluisjes die het geld teruggeven of dit houden. 

Wanneer het geld wordt teruggegeven dan heeft het meestal de afmetingen van een euro muntstuk. Dit werp je in het slot om te kunnen afsluiten en de sleutel er uit te kunnen halen. Bij terugkomst wordt het geld teruggegeven. Dit type vind je meestal in zwembaden en sportscholen en zijn bedoeld om kleding en ander persoonlijke bezittingen tijdelijk te bewaren en hebben als bedoeling dat de sleutel goed wordt opgeborgen door de gebruiker.

De lockers die het geld houden zijn vaak bedoeld voor bijkomende inkomsten. Je vindt ze vaak bij de stations waar je je koffers tijdelijk kunt opslaan. Tegenwoordig zijn ze echter vaak vervangen door een variant die werkt middels betaling met een pin pas.

Smart locker

Er bestaan ook lockers die geen sleutel hebben maar die werken op basis van elektronica. Ze kunnen bijvoorbeeld geopend worden door een smartphone. Dit zijn de smart lockers. Je kunt de kasten in metaal, hout of kunststof nemen, het hangt voornamelijk af van wat je voor uitstraling wilt en hoe stevig de kast dient te zijn.

Als je weet wat er in de markt te koop is, dan wordt het makkelijker om te vergelijken en te besluiten wat je nodig hebt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *