dekbed
Uncategorized

Hoe kies je een dekbed dat bij jou past?

Het kiezen van een dekbed hoeft niet moeilijk te zijn, echter is het niet voor iedereen even makkelijk. Dit heeft ermee te maken dat iedereen andere behoeften heeft. Daarnaast heeft elk type dekbed andere eigenschappen waardoor het de keuze niet makkelijkere maakt. Toch gaan we proberen om de keuzen makkelijker voor je te maken. Dit doen we door je te helpen met het kiezen van een dekbed dat echt bij je past. ben jij dus benieuwd? In dit artikel gaan we je helpen.

De vulling

Het spreekt voor zich dat de vulling veel te maken heeft met het type dekbed waarmee je te maken hebt. Hieronder wat meer informatie over het type vulling:

  • Wol: Absoluut een van de meest gebruikte vullingen die van oudsher al gebruikt wordt in dekbedden. Het voordeel van wol is dat het erg warm is en dat je het absoluut niet koud zult hebben tijdens koude winternachten. Daarnaast gaat een wollen dekbed lang mee omdat het een erg duurzaam materiaal is. Een nadeel is echter wel dat het een zwaar materiaal is, wat voor sommige mensen een afknapper is. 
  • Dons: Een vulling die super warm is en voor veel mensen daarom een favoriet is als het gaat om winterdekbedden. Dit materiaal is dus erg goed isolerend, maar is daarnaast ook licht. Om die reden is het een goede kandidaat. Je kunt ook nog onderscheid maken in een ganzendons dekbed en eenden dons.
  • Katoen: Een type vulling dat erg praktisch is. Want katoen reguleert warmte goed, dat betekent dan ook dat het te gebruiken is in verschillende soorten dekbedden. Je kunt hierbij denken aan een ‘all year long’ dekbed.
  • Synthetisch materiaal: een van de meest praktische materialen. Dit heeft ermee te maken dat het lekker is voor in de zomer en dat dit materiaal makkelijk in de wasmachine te doen is.
ganzendons dekbed
Op zoek naar een nieuw dekbed?

Het formaat

Naast het type vulling is het formaat natuurlijk ook erg belangrijk. Want of je nou een katoen of dons dekbed hebt, je wil natuurlijk nooit onder een te kort of te dun dekbed liggen. Afhankelijk van het formaat van de matras ga ja natuurlijk kijken naar de opties. Meestal kun je kiezen tussen 200 en 220 cm in lengte en tussen de 140 en 260 cm in breedte. De breedte heeft vooral te maken met of je een tweepersoonsmatras hebt of een enkel matras. Wil je meer inspiratie opdoen voor je slaapkamer? Bekijk dan onze blog.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *