bedraad alarmsysteem
Uncategorized

Huis beveiligen met een bedraad alarmsysteem

Alarmsystemen worden steeds beter en goedkoper. Elk jaar besluiten méér particulieren dan ook om zichzelf wat extra rust te gunnen en inbrekers geen kans te geven. Je huis beveiligen met een bedraad alarmsysteem kost je vaak minder dan honderd euro voor een kleine set. En het geeft je een paar slimme stukjes gereedschap om de veiligheid van je eigendommen – en van je gezin! – flink op te schroeven.

Wat koop je als je je huis beveiligen met een bedraad alarmsysteem gaat?
Eigenlijk bestaat een alarmsysteem uit drie soorten apparaten.

1. Sensoren houden de boel in de gaten. Camera’s geven je HD-beeld van je terrein, bewegingsdetectoren geven een signaal als er een verdacht persoon in hun bereik komt, en glasbreukmelders gaan af als er een ruit ingeslagen wordt. Zo zijn er nog meer apparaatjes die onraad kunnen waarnemen: rookmelders, vochtmelders en CO-melders.

2. Alarmen gaan af als een sensor iets ziet wat niet in de haak is. Er klinkt dan een geluidsalarm, en schijnwerpers gaan aan. Dat vestigt de aandacht op je woning, en inbrekers maken dan snel rechtsomkeert.

3. Een moderne alarmset heeft bijna altijd een centrale recorder, die signalen en camerabeelden vastlegt. Alle detecties van de sensoren komen binnen bij deze recorder. Bij een bedraad systeem is het ook het apparaat dat stroom levert aan de sensoren – meestal via een ethernetkabel, die makkelijk te leggen is en op een laag voltage draait. Zulke PoE (power over ethernet) systemen zijn nu populair, maar er zijn ook andere soorten bedrading op de markt.

Waarom kiezen voor een bedraad alarmsysteem?
Er zijn ook sets met onbedrade systemen, die via wifi of een internetprotocol werken. Het voordeel daarvan is dat je geen kabels hoeft te leggen – fijn als je een groot terrein hebt. Het nadeel is dat je af en toe de apparaten van een onbedraad systeem moet vervangen. Ook kunnen de beelden van een onbedraad systeem gehackt worden, omdat ze via wifi werken – dat is bij een bedraad systeem niet mogelijk. Bedrade systemen zijn bovendien goedkoper.

Krijg een alarmsignaal via een mobiel apparaat
Je huis beveiligen met een bedraad alarmsysteem geeft je vaak een app die je op je laptop, tablet of smartphone kan installeren. Je krijgt dan via de recorder een signaal op dat apparaat als er een alarm afgaat. Je kan zelf polshoogte gaan nemen – maar ook configureren dat het signaal door wordt gezet naar buren, naar een bewakingsdienst of naar een centrale meldkamer. Zo is je huis 24/7 beveiligd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *