jaren 30 binnendeuren
woonkamer

Past een jaren ’30 binnendeur bij mijn interieur?

Past een jaren ’30 binnendeur bij jouw interieur? Hier is niet zomaar eventjes een duidelijk antwoord op te geven. Alles is afhankelijk van hoe je woning er uitziet, welke stijl je wilt aanhouden en welke uitstraling je aan je interieur wilt geven. Er zijn nu eenmaal stijlen waar een jaren ’30 binnendeur minder goed bij aansluiten. Maar vaak hoeft je woning niet per sé in de jaren ’30 gebouwd te zijn om deze prachtige deuren toch in je interieur te kunnen integreren. Laten we hier even meer in detail op ingaan.

Wat zijn de kenmerken van een jaren ’30 deur?
Jaren ’30 deuren ogen strak en modern, ook al zijn ze uitgevoerd in een stijl van bijna 100 jaar geleden. De architectuur uit de jaren ’30 was voor zijn tijd heel vooruitstrevend en daardoor bijna tijdloos. Deuren uit de jaren ’30 bestaan uit deurpanelen die horizontaal en verticaal met elkaar verbonden zijn door een stoer kader. Vaak zitten er ook een of meerdere glaspanelen in verwerkt. De kleur van de deur is meestal wit en het glas kan een glas-in-lood raam of een transparant of mat wit glas zijn.

Past een deur uit de jaren ’30 in jouw woning?
Bij bepaalde stijlen heb je geen enkel probleem om voor een jaren ’30 binnendeur te kiezen. Art Deco uit de jaren ’30 is uiteraard perfect. Een vintage interieur uit de jaren ’60 en ’70 is ook prima voor je jaren ’30 deur. In deze stijl kun je je deur zelfs een retro kleurtje geven: pistache groen, crème of lichtblauw bijvoorbeeld. Of kies voor naturel hout met afwerking met roodbruine glanzende vernis. In een heel strak en modern interieur past een jaren ’30 deur nog altijd uitstekend. De strakke vormgeving van de deur sluit mooi aan bij strakke witte muren en vloeren.
En wat met de landelijke of meer klassieke stijl? Hier kun je je jaren ’30 proberen uit te voeren in naturel hout in plaats van ze wit te schilderen. Het hout zal dan aansluiten bij je houten meubelen en houten vloeren of plafonds.
Een jaren ’30 binnendeur in een industrieel pand? Het kan ook! Kies hier voor een maximum aan glaspanelen en kies zwart of grijs als kleur voor de deur.

Laat je inspiratie werken
Misschien wil jij je jaren ’30 binnendeur volledig laten opgaan in je interieur? Dan ga je best zo veel mogelijk elementen, meubelen en accessoires uit de jaren ’30 in je woning integreren. Anderzijds kun je met je mooie jaren ’30 binnendeur ook een contrast met de omgeving creëren en je deur als eyecatcher inzetten. Met een beetje gezond verstand en veel inspiratie komt een bijzondere deur uit de jaren ’30 in heel wat interieurs tot haar recht. Laat je inspireren en maak er wat moois van!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *