woning isoleren
woonkamer

Tips voordat je begint met isoleren

Vandaag de dag is het isoleren van woningen belangrijker dan ooit tevoren. Niet alleen vanwege de sterk stijgende gasprijzen, maar ook door de klimaatcrisis. Al enkele jaren zorgt de grote hoeveelheden CO2 die wij uitstoten ervoor dat de aarde langzaam aan het opwarmen is. Dit zorgt ervoor dat er steeds meer flora en fauna verloren gaat. Om te voorkomen dat de toekomstige generaties niet meer kunnen genieten van de wonderen uit de natuur, moeten alle woningen in Nederland in 2050 energieneutraal zijn. Hierdoor is het isoleren de afgelopen jaren enorm toegenomen. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden als je gaat isoleren? Lees snel verder en ontdek onze tips die je zeker weten niet mag vergeten!

1. Bedenk eerst wat je gaat isoleren

Het is belangrijk om je vooraf te verdiepen in jouw huidige woonsituatie. Hiermee voorkom je dat je kiest voor isolerende maatregelen die helemaal niet van toepassing zijn voor jouw woning. Zo moet jij jezelf enkele vragen stellen. Wil je jouw woning goed onder handen nemen of denk je eerder aan een snelle maatregel? Hebben bepaalde delen van het huis meer aandacht nodig vanwege vocht en kou? En hoeveel wil je gaan besparen op je energierekening? Wanneer je antwoord kan geven op deze vragen, dan is het tijd om jezelf te verdiepen in de verschillende isolerende maatregelen.

2. Maak aanspraak op subsidie voor isoleren

Wist je dat de Nederlandse overheid het verduurzamen van woningen wil stimuleren? Sinds enkele jaren is het daardoor mogelijk om subsidie voor isoleren te krijgen. Hiermee is het mogelijk om jouw woning te isoleren zonder dat dit direct bakken vol geld kost. Om aanspraak te kunnen maken op deze subsidie moet je ten minste twee verschillende isolerende maatregelen laten uitvoeren door een professioneel isolatiebedrijf. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan het aanbrengen van vloerisolatie en spouwmuurisolatie. 

isoleren
Subidie voor isolatie woning

3. Welke isolatiematerialen heeft je voorkeur?

Wanneer je besluit om je woning te laten isoleren, dan ontkom je niet aan het feit dat je moet gaan nadenken over het isolatiemateriaal. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten verkrijgbaar die ieders hun eigen voordelen hebben. Wij begrijpen als geen ander dat je niet meer geld hieraan wilt besteden dan nodig is. Daarom adviseren wij om je hierbij te laten adviseren door een isolatiebedrijf. Samen met jou kijken zij naar de beste oplossing voor jouw woning. Dit kan minerale wol, kunststof, PUR, natuurlijke mineralen of cellenglas zijn.

4. Bepaal wanneer je wilt isoleren

De grootste fout bij het isoleren van jouw woning is door hiervoor te kiezen in het najaar. In deze periode is het vaak al nat en koud, waardoor je het liefst al direct profijt wilt hebben van de uitgevoerde isolerende maatregelen. Daarom kiezen de meeste mensen ervoor om te isoleren tijdens de zomer. Er zijn dan kortere wachttijden, er is geen voorbereidingstijd nodig en het is aanzienlijk goedkoper. Daarnaast is het in de zomer aangenamer om ramen op te zetten voor het ventileren na de isolerende maatregelen. Wil jij aanzienlijk veel gas besparen in de winter? Kies er dan zeker voor om jouw woning in de zomer te isoleren!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *