woning ventileren
Interieur

Laat jouw woning beter ventileren

Heb jij last van schimmel en andere vochtproblemen in huis? Dan is de kans ontzettend groot dat dit komt door het slecht ventileren van jouw woning. Hierdoor kan er vocht in de muren gaan trekken wat ervoor zorgt dat er onhygiënische vochtplekken ontstaan. Het verwijderen van deze plekken kost niet alleen veel tijd, maar is ook nog eens slecht voor je gezondheid. Er moeten immers agressieve reinigingsmiddelen worden gebruikt die zodra je dit inademt schadelijk zijn voor je longen. Om dit te voorkomen is het verstandig om vaker jouw woning te ventileren. Maar op welke manieren kan dit? Lees snel verder en wie weet omarm jij binnenkort vaker de frisse buitenlucht!

Maak je badkamer droog na het douchen

Het is inmiddels algemeen bekend dat er in een badkamer al snel enkele liters aan vocht blijft hangen. Dit is vocht dat is ontstaan tijdens het douchen en vooral te vinden is op de muren en vloer. Door jouw badkamer na gebruik direct te drogen, voorkom je dat het vocht hierin kan trekken. Wanneer je niet iedere keer de badkamer wilt drogen met een schone doek dan kan je ervoor kiezen om een kiepkantelraam te nemen. Deze raam past immers perfect bij jouw moderne kunststof kozijnen en zijn makkelijk in gebruik. Hiermee krijg je onder andere een luchtstroom die al het vocht mee naar buiten neemt. Het grootste voordeel hiervan is dat de ramen van jouw douchecabine geen last meer krijgt van vlekjes die zijn ontstaan door opgedroogde waterdruppels. Zo ziet jouw badkamer er altijd spik en span uit. 

open raam
Raam open zetten om te ventileren

Gebruik een aluminium schuifpui

Niets is lekkerder dan in de zomer al vroeg in de ochtend te kunnen genieten van een frisse zomerbries. Zeker wanneer het er een bloedhete dag is voorspeld. Met een schitterende aluminium schuifpui regel je dit in een handomdraai. De grote ramen kan je namelijk gemakkelijk openschuiven, waardoor de wind door jouw woning kan waaien. Dit zorgt direct voor verkoeling in huis en maakt het mogelijk om ook nog eens te genieten van alle wonderen uit jouw achtertuin. Vind je het toch te koud worden? Dan kan je ervoor kiezen om beide deuren van de aluminium schuifpui op een kier te laten staan. Op deze manier blijft jouw woning geventileerd en behoud je de warmte!

Laat ruimtes regelmatig luchten

Heb jij een nacht flink liggen zweten in bed? Dan is het verstandig om al het achtergebleven vocht te laten verdwijnen door een raam open te zetten. Door jouw woning iedere dag een kwartiertje te laten luchten verminder je de kans op schimmels aanzienlijk. Het is hierbij wel belangrijk om te weten dat luchten iets anders is dan ventileren. Bij het luchten spreken wij van het openzetten van meerdere ramen en deuren om de luchtcirculatie in huis te versnellen. Dit in tegenstelling tot de roosters boven de ramen in jouw woning die zorgen voor ventilatie. Wanneer kies jij ervoor om jouw woning beter te ventileren?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *