zit sta bureau
Interieur

Tips voor leuk thuiswerken

Voor veel mensen is thuiswerken de nieuwe werkelijkheid geworden. Het kan zijn dat je er al volledig aan gewend bent en uitermate productief. Er zijn een aantal aandachtspunten waar de meeste mensen iets aan hebben.

De eerste tip is om het uitslapen te reserveren voor het weekend. Het is belangrijk om een routine aan te houden die de productiviteit ondersteunt. Iedere dag op hetzelfde tijdstip opstaan is hier een belangrijk onderdeel van.

Outfit

Zorg er dan ook voor dat je er fris uitziet, dus volledig aangekleed, zodat je klaar ben voor de werkdag. Ook als je geen video-call hebt, dan is het voor je werklust beter en je werkt geconcentreerder als je een goede outfit draagt.

Om de dag zo goed mogelijk te benutten is het zaak om te plannen wat je doelen zijn en te beginnen met de taken die hoogst noodzakelijk zijn. Hiermee zorg je ervoor dat je niet vervalt in uitstelgedrag enerzijds en anderzijds verhoog je je dagelijkse werk activiteit. 

Pauze

Houdt het leuk door geregeld pauzes in te lassen, je kunt hierbij bijvoorbeeld een kookwekker gebruiken die je ieder uur laat afgaan. Bij zittend werk is het belangrijk dat je het afwisselt met voldoende beweging. Er zijn speciale zit- sta bureaus te koop waarbij je afwisselend zittend en staand achter je laptop kunt werken.

In ieder geval dien je ervoor te zorgen dat je een vaste thuiswerkplek voor jezelf maakt. Dit zorgt voor orde en rust die de routine ondersteunen. Het mooiste is als je ook over opbergruimtes zoals een archiefkast beschikt, waardoor je na het werk alles in kunt opbergen en daardoor weer een andere sfeer in huis schept.

thuiswerkplek
De ideale manier om thuis te werken

Sfeer

De sfeer die je tijdens je werk creëert dient motiverend en inspirerend te zijn. Als je op kantoor gewend bent om in de pauze een lange wandeling te maken waarbij je van de natuur geniet, doe dit dan ook wanneer je thuiswerkt. Wanneer je graag met collega’s een praatje maakt, doe dit dan hetzelfde, maar dan met huisgenoten, buurtbewoners of voorbijgangers.

Zeer belangrijk zijn de stoel en het bureau waar je aan werkt. Zit je goed en krijg je geen last van je rug en nek? Je werkt pas prettig als alles op de juiste hoogte is afgesteld. Doe hierbij geregeld oefeningen om je spieren soepel te houden.

Verras jezelf en geef af toe aan leuke invallen die je krijgt. Dit hoeft niet per se werkgerelateerd te zijn, maar spontaniteit werkt altijd productie verhogend. Thuiswerken is nieuw werken, maar het hoeft daarom niet minder leuk te zijn.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *