decoratie muur woonkamer
woonkamer

Decoratie aan de muur in de woonkamer

Om de muur van de woonkamer te decoreren is een klein beetje creativiteit nodig en wat smaak. Er zijn heel veel opties om de muren te decoreren. Denk aan schilderijen, exotische objecten, zwaarden, geweren, sierkleden, Perzische tapijten enzovoort. De beste decoratie hangt af van het interieur en wat erbij past. Tekstborden worden tegenwoordig ook veel als decoratie gebruikt. Dit zie je in een landelijk interieur terugkomen. In het industriële interieur zie je soms oude auto onderdelen, fabrieksonderdelen en nummerplaten bijvoorbeeld. In het terra interieur zie je veel planten en schilderijtjes met ingelijste geprepareerde insecten terugkomen maar ook tekeningen van bloemen en van de natuur in zwart wit met een strak wit kader en zwarte lijstjes. In een jaren 50 woonkamer kun je pop art portretten plaatsen van beroemdheden uit die tijd. En in een rustgevend modern interieur komen vaak boeddha’s, watervallen en lotusbloemen terug op grote fotoposters aan de muur. Je kunt objecten aan de muur hangen zoals maskers maar ook gewoon foto’s van jou en je familie.

Exotische objecten

In een Afrikaanse woonkamer kun je denken aan koppen aan de muur van Afrikaanse dieren, panter en zebra print doeken, Afrikaanse maskers of een fotoposter met een savanne landschap. Een fotoposter wordt veel toegepast en bedekt de hele muur. Hieruit is de keuze oneindig. Je kunt aankijken tegen een tropisch stand, bos, bergen of mooie zonsondergang. Deze posters vragen wel wat nauwkeurigheid vanwege hun formaat en moeten op nauwkeurige wijze net als behang worden aangebracht.

Fotomuur en schilderijen

Als je creatief bent met foto’s kun je bijvoorbeeld een leuke strakke polaroid want maken. Voor rust creëer je zwart wit foto’s met zwart witte omlijsting. Of je plaats een passende canvas met een mooi beeld dat aanspreekt. Natuurlijk kun je in een modern minimalistisch interieur ook gaan voor een kleurrijk abstract schilderij.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *