babykamer industrieel
industrieel

De babykamer in een industrieel jasje

De industriële interieurstijl is helemaal hot. Ook als het op de babykamer aankomt. Geen ouderwetse kamer meer met kinderbehang maar een kamer in stijl. Het leuke van deze stijl is dat het uniek is. Denk aan een zwarte box waarin de baby slaapt. Deze van metaal en een robuuste houten vloer. Kleuren als zwart, beton, wit grijs en zeeblauw komen terug. De kledingkast van robuuste houten deuren en een zwart metalen skelet. Een beetje afgebladerde vintage muur met bakstenen. Ook een gietvloer staat mooi bij een industrieel interieur. Voordeel dat de meubelen extra stabiel staan.

De meubels

Er zijn veel meubels in de babykamer te combineren als het om industrieel gaat. Denk aan een robuuste kast van gerecycled hout in verschillende kleurtinten. Maar ook een robuuste stevige kast met metalen frame en visgraat hout past erbij. Een box als babybed met metalen frame en houten bord is een goede match. Met wat zwart wit figuurtjes ter decoratie. Zoals een metalen frame 3D schilderij met 3D objecten aan de muur. Een zwart metalen kooiconstructie lamp met vogelfiguurtjes bijvoorbeeld. Of een leuke robuuste houten kist waar de babyspulletjes in zijn op te bergen.

Muren en decoratie

In een industrieel interieur wordt niet veelvuldig gebruik gemaakt van kleur maar veel van rustige tinten als grijs, zwart, wit, zeegroen, of beige. Leuke geometrische vormen aan de muur of schilderijtjes als decoratie met een kenmerkende zwarte dikke rand. Maar ook getekende zwart wit dieren figuurtjes staan mooi op zo een wand. Naast een beton look muur of bak stenen muur is ook een muur van houten planken in een vintage stijl passend in een industriële babykamer. Of juist een zeegroene muur waar een egaal bakstenen patroon inzit en daartegen een zwarte open stellingkast met zwart witte figuurtjes en groene plantjes. Voor de verlichting kan gekozen worden voor koperdraad lichtbronnen zonder kap alleen aan het snoer aan het plafond. Maar ook voor robuuste industriële metalen lampen voor op de vloer of in de stelling kast.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *