tiener kamer
slaapkamer

De leukste inspiraties voor een tienerkamer

De studerende schoolgaande tiener moet naast een goed bureau of bed natuurlijk ook over wat gezelschap in de kamer beschikken. Denk aan leuke decoratie met een creatieve input. De overgang van de kindertijd naar volwassenheid vergt een natuurlijk geen kinderkamer meer met posters en rommeltjes. Een tienerkamer kan stijlvol, speels, romantisch en modern worden ingericht. Verschillende thema’s zijn mogelijk waaronder een echte schoolsfeer kamer. De muren bestaan uit felle kleuren waarop decoratie in geometrische vormen is toegepast, een houten open kast om boeken in op te bergen en een leuk flitsend fel vloerkleed. Ook een aantal groene of blauwe glanzende metalen ladekastjes staan hier mooi bij. Zo een kamer creëert een goed klimaat om huiswerk te maken.

De game room of man cave

Inspiratie voor een game room of man cave. Je kunt een groot beeldscherm met een spelcomputer en boxen plaatsen en daarom heen extra decoratie. Denk daarbij aan een oude flipperkast of gokkast met neon borden. Een beetje type Las Vegas met jaren 50 krukken in Elvis Presley stijl. Overal gekleurde neon verlichting met een gietvloer of vloer van PVC. Natuurlijk mag een leuke meer zitter als bank niet ontbreken om met je vrienden in weg te zakken tijdens het gamen. Deze stijl kenmerkt zich door led, neon, beeldschermen en felle kleuren. Je maakt het nog af met wat grappige tekstborden aan de muur.

De tiener die van mode en stijl houdt

Denk hier aan een mooie inloopkast waar de modieuze tiener haar schoenen neer zet en haar stijlvolle kleding collectie in het zicht hangt. Hierbij hoort een comfortabel bed eventueel een boxspring. De muren tonen industrieel en op de planken staan planten of kleine ecosystemen in vazen. Aan het plafon hangen lightbulbs en als decoratie past een schedel van een stier hier perfect bij. Op de vloer kan een nep dierenhuid worden geplaatst. Dit staat mooi bij een gecoate gietvloer of juist robuuste houten planken eventueel in witte of grijze tinten. Tegen de wand staat een zwarte metalen open stellingkast waar plantjes instaan en tussendoor boeken in opgeborgen kunnen worden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *