Stapelbed
woonkamer

Alle voordelen van een stapelbed op een rijtje

Heel wat kinderen dromen van een stapelbed in hun slaapkamer. In eerste instantie lijkt het echter vaak zo te zijn dat ouders daar niet meteen het nut van inzien. Toch moet het gezegd dat stapelbedden of zogenaamde hoogslapers door de jaren heen stelselmatig alleen maar populairder zijn geworden. Dat is het gevolg van het feit dat er wel degelijk behoorlijk wat mooie voordelen aan verbonden zijn. Deze voordelen zijn er overigens niet alleen maar voor het kind dat erin gaat slapen, maar ook voor de ouders. Benieuwd om hier meer over te ontdekken? Dan is het zeker en vast de moeite waard om ook de rest van de informatie hieronder nog even verder door te nemen.

Wat is een stapelbed eigenlijk precies?

In de praktijk komt het vrij vaak voor dat een stapelbed en een zogenaamde hoogslaper in één adem met elkaar worden vernoemd. Ondanks het feit dat dit begrijpelijk is moet het gezegd dat er toch wel degelijk sprake is van bepaalde verschillen tussen beiden. In eerste instantie geldt voor een stapelbed bijvoorbeeld dat ze vooral de focus legt op het samen kunnen slapen van meerdere kinderen terwijl ze toch elk over hun eigen bed beschikken. Deze slaapplaatsen bevinden zich dan niet naast, maar wel onder elkaar. Dat is bij een hoogslaper niet het geval.

Voor een hoogslaper geldt dat ze in tegenstelling tot een stapelbed in principe slechts één slaapplaats biedt. Deze slaapplaats bevindt zich zoals de naam al aangeeft wel in de hoogte. Dit is het gevolg van het feit dat er onder de slaapplaats sprake is van bijvoorbeeld een kast of een bureau. De exacte indeling wordt geheel door de koper bepaald uiteraard. Hoe dan ook, het mag duidelijk zijn dat er wel degelijk sprake is van een niet onbelangrijk verschil tussen enerzijds stapelbedden en anderzijds hoogslapers. Deze verschillen dien je wel zeker en vast te kennen.

Stapelbedden
Stapelbedden

Wat zijn de voordelen van een stapelbed?

Er zijn aan het kopen van een stapelbed een aantal niet onbelangrijke voordelen verbonden. Om te beginnen zal je tot de vaststelling komen dat heel veel kinderen ze ontzettend fijn vinden om in te slapen. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk ook zo dat je als ouder heel wat kosten kan besparen. Je hoeft er immers niet voor te kiezen om twee aparte bedden te kopen. Daarnaast is het ook nog een zo dat je altijd over de mogelijkheid beschikt om bijvoorbeeld een vriendje, een neefje of een nichtje bij je te laten slapen. Tel daar ook nog eens bij op dat stapelbedden verkrijgbaar zijn in de meest uiteenlopende prijsklassen en het mag duidelijk zijn dat er altijd voor iedereen een exemplaar naar wens en volgens het beschikbare budget kan worden aangekocht.

Conclusie; eigenlijk altijd het overwegen meer dan waard

De informatie op deze pagina heeft duidelijk gemaakt dat er best een aantal interessante voordelen verbonden zijn aan het gebruik van een stapelbed in de kinderkamer. Ben jij dus anders gezegd ook nog van plan om een nieuw bed te kopen voor in de kamer van je zoontje of dochtertje? Dan is het zonder twijfel de moeite waard om ervoor te kiezen om op z’n minst de aankoop van één van de verschillende stapelbedden op de markt te overwegen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *