visgraat vloer
Interieur

Ontdek de voordelen van een visgraat vloer

De grootste woontrend van dit moment is toch wel de visgraat vloer. Deze vloer kenmerkt zich door de houten planken die in een schuin lopend patroon zijn gelegd. Hierdoor ontstaat een speelse uitstraling die gemakkelijk te combineren is met verschillende interieurstijlen. Niet zo gek dus dat je inmiddels deze vloer overal tegenkomt. Maar wat zijn nou de vele voordelen van een visgraat vloer? Lees snel verder en kom alles te weten over deze schitterende vloer!

Haal een adellijke sfeer in huis

Wist je dat een visgraat vloer al in de Middeleeuwen werk gebruikt? In deze periode was het vooral een exclusieve vloer waarmee je kon laten zien dat je van adel was. Een visgraat vloer stond in deze tijd dan ook bekend als de vloer van de gastenkamer. Vandaag de dag is deze vloer gelukkig een stuk betaalbaarder, waardoor iedereen kan genieten van een adellijke sfeer in huis. Daarnaast maakt het tegenwoordig niet uit hoe jij je huis hebt ingericht. De visgraat vloer zorgt immers altijd voor een elegante uitstraling die gemakkelijk te combineren is. 

vloer woonkamer
Visgraat vloer in de woonkamer

In veel uitvoeringen verkrijgbaar

Het is inmiddels bij vrijwel iedereen bekend dat je met een visgraat vloer alle kanten op kan. Zo kan je de vloer niet alleen op verschillende manieren leggen, maar is het ook verkrijgbaar in diverse varianten. Hierbij kan je denken aan:

  • Visgraat parket
    Dit is een authentieke houten vloer die levenslang meegaat. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is de vloer ieder jaar een onderhoudsbeurt te geven. Dit doe je door de vloer te schuren om het vervolgens in de lak te zetten.
  • Visgraat laminaat
    Een voordeligere variant die minder lang meegaat dan een houten vloer, maar wel dezelfde klassieke en warme uitstraling met zich meebrengt.
  • PVC visgraat
    Steeds meer mensen kiezen voor deze vloer. Dit komt doordat de PVC visgraat 100% waterbestendig en hiermee ideaal is voor plaatsing in de badkamer, keuken en het toilet. Daarnaast is deze vloer geheel onderhoudsvriendelijk. 

Te combineren met vloerverwarming

Als laatste heeft een visgraat vloer als voordeel dat het te combineren is met vloerverwarming. Dit is mogelijk doordat deze vloer nauwelijks werking heeft. Hiermee wordt bedoeld dat de vloer niet ademt, waardoor de visgraat vloer zich niet tijdens warm weer kan uitzetten. Wanneer je de vloer ook nog eens combineert met een 10dB TNO-geluid reducerende ondervloer dan geniet je zelfs van een volledig geluidloze vloer. Dit maakt het mogelijk dat jij je over de vloer kan bewegen zonder dat iemand dit hoort. Wanneer kies jij voor een visgraat parketvloer?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *