Fotolijstjes
Uncategorized

Dit is waarom je het beste voor aluminium kiest

Heb jij veel kunst en foto’s om in te lijsten en ben je daarom altijd op zoek naar de mooiste lijsten? Een wissellijst is hiervoor de perfecte uitkomst, omdat deze ervoor zijn gemaakt om vaak van inhoud te veranderen. Zo hoef je dus maar één keer te investeren in een goede lijst die je vervolgens de hele tijd kunt hergebruiken. Er zijn een hoop materialen waar lijsten uit vervaardigd worden. In dit artikel leer je waarom aluminium jouw beste keuze is!

Lekker licht!

Aluminium lijsten zijn lekker licht. Hierdoor is het ophangen van jouw nieuwe lijst geen probleem, zelfs niet als het een heel groot kunstwerk is. Doordat het niet veel weegt, kom je met een paar spijkertjes of schroefjes al heel ver. Daarnaast heeft het materiaal ook een mooi effect dat licht lijkt te weerkaatsen. Zelfs als je een matte lijst kiest, zul je merken dat deze nog meer shined dan een houten lijst doet. Hierdoor trekt het op een mooie, subtiele manier de aandacht naar jouw kunstwerk of foto en staat deze automatisch in een mini-spotlight. Bekijk hier meer mogelijkheden voor jouw aluminium wissellijst.

Duurzaam materiaal

Het materiaal is ook nog eens duurzaam. Hoewel het weinig weegt, is het sterker dan je ervan zou verwachten. Aluminium is erg slijtvast en vervormt niet. Ook is het voorzien van een speciale coating om ervoor te zorgen dat het niet corrodeert. Corroderen is het veranderen van het materiaal door invloeden van buitenaf. Zo corrodeert koper van kleur naarmate het lang is blootgesteld aan zuurstof en water. Ook ijzer corrodeert in de vorm van roest als het te veel wordt blootgesteld aan vocht. Dat aluminium dit niet doet, is perfect, omdat je het hierdoor gemakkelijk schoon kunt maken met een vochtig doekje. Dit maakt ze ook makkelijker schoon te maken dan hout, omdat door het vocht jouw houten lijst kan gaan rotten. Met aluminium loop je niet tegen deze problemen aan!

fotolijst
fotolijst

Veel verschillende mogelijkheden

Aluminium laat zich ook nog eens makkelijk bewerken. Hierdoor kun je lijsten in verschillende vormen kopen, met verschillende soorten reliëf en in verschillende kleuren. De opties zijn werkelijk eindeloos, waardoor je altijd een passende match vindt voor jouw prachtige foto of kunstwerk. Doordat ze ook in dunne of juist dikke stijlen komen, kun je kiezen voor een meer of minder opvallend model. Als je een minimalistisch interieur hebt, kan een strak aluminium randje om jouw kunstwerk heen nét dat beetje framing bieden dat jouw kunst er strakker uit laat zien. Je kunt ook juist kiezen voor een opvallende kleur of geborstelde afwerking als je wilt dat jouw lijst wat meer aandacht opeist. Perfect dus voor al jouw ruimtes!

Goedkoop is niet altijd duurkoop

Het laatste voordeel van aluminium voor lijsten, is dat het relatief goedkoop is. Het materiaal is licht en gemakkelijk te bewerken, waardoor het een stuk makkelijker is om snel een hoop lijsten te maken. Dit is dus perfect als je in bulk wat lijsten wilt kopen. Hoewel goedkoop vaak duurkoop blijkt te zijn, omdat goedkope producten snel stuk gaan, zul je hier niet tegen aanlopen met aluminium wissellijsten. Deze zijn gemaakt om sterk te zijn, zodat jouw kunst en foto’s altijd goed beschermd zijn. Daarnaast is aluminium dus juist een erg sterk materiaal, waardoor je jarenlang zult genieten van jouw lijst met de wisselende foto’s en kunst die je erin stopt!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *