Een comfortabele bank
Interieur

Zalig zitten in de beste zetels

Er is niets zo ontspannend als thuis in de zetel zitten. Een plek waar je je kan nestelen om een film te kijken ’s avonds, met snacks erbij. Een plek waar je mensen kunt uitnodigen voor urenlang gezellig samenzijn. Dan wil je uiteraard gemakkelijk zitten. Bij het kiezen van een zetel is comfort dus prioritair. En als je dan toch een koopt om vele jaren te kunnen meegaan, mag het meubel toch ook mooi ogen? Laat het het pronkstuk zijn dat karakter geeft aan je huis door de volgende vier pijlers in acht te nemen.

Comfort

Comfortabel en ruim zitten staan voor velen op de eerste plaats. Thuis moet je jezelf kunnen zijn, daar wil je ontspannen. Iets dat goed aanvoelt, draagt zo automatisch bij aan de huiselijke sfeer. Zoek dus naar functionele modellen met die “feel good factor”, zoals het internationale meubelmerk Linteloo het noemt. Ga voor een zetel die zo dicht mogelijk bij jouw persoonlijke smaak en levensstijl aansluit. Alleen zo voelt je thuis ook echt als je thuis aan, anders heeft het geen zin.

Een comfortabele bank
Een comfortabele bank

Duurzaamheid

Dat comfort dat zo cruciaal is, mag natuurlijk zo lang mogelijk blijven duren. Of je nu gaat voor een fauteuil of een zithoek, een zetel mag daarom best duurzaam zijn. De kussens moeten lange tijd veerkrachtig blijven en jouw favoriete zitplek mag niet te snel slijten. De zetel moet tegen een stootje kunnen en zo vlekbestendig mogelijk zijn. Of op zijn minst makkelijk te reinigen, zodat hij lang mooi blijft zonder al te veel onderhoud. Het is niet de bedoeling dat je om de vijf jaar een nieuwe sofa moet kopen. Het is een belangrijk interieurelement dat een verhuis moet kunnen overleven. Denk aan het terug uit elkaar moeten halen en versleuren… Jouw favoriete zitplek wil je idealiter toch kunnen meenemen!

Materiaal

De duurzaamheid hangt af van welke soort materialen je kiest. Opteer je voor de ongedwongenheid van een stoffen zetel of ga je liever voor kwaliteitsleder? Heb je huisdieren? Bedenk dat microvezel en hard leder in dat geval langer meegaan. Er bestaat een ruim assortiment aan materialen, zo is er voor elk wat wils. Massief hout is niet enkel stevig, maar geeft ook direct een warm uitzicht. Merken als Flexform verwerken zelfs staal in hun uitvoering.

Luxueus design

De materialen dragen bij aan een luxueuze look, maar het juiste design zet natuurlijk de kers op de taart. Dan spreken we niet enkel over de vorm van je fauteuil of zithoek, maar ook het esthetische aspect speelt mee. Het design verbindt alle elementen in de kamer en maakt een mooi geheel. Dit is niet altijd een gemakkelijke keuze. Vraag daarom eens advies aan een interieurstylist. Die kan je zeker gidsen naar de perfecte zetel die aan alle vier van de pijlers voldoet.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *