spouwmuur isolatie
Uncategorized

Isolatie werkt besparend

Een goede manier om de stijgende energie prijzen te drukken is door het laten isoleren van je woning. Het hele huis kan wat dat betreft worden geïsoleerd, van het dak tot en met de beglazing. Een veel gebruikte methode bij isolatie is die van de spouwmuur.

Het is een hele klus om dit aan te brengen. Het begint met een zogeheten endoscopisch onderzoek. Hierbij worden gaatjes in de voegen van de muur geboord, waardoor er achter de muur gekeken kan worden. Dit is nodig om te kunnen bepalen of er veilig geïsoleerd kan worden.

Spouwmuur

Spouwmuur isolatie is specialistisch werk, want er moeten minimale gaten op de kruisingen van de voegen worden geboord volgens een vastgesteld patroon. Deze openingen worden gebruikt om een inblaaspistool in te steken, waarmee het isolatiemateriaal in de spouw wordt aangebracht.

Het valt niet van te voren te voorspellen wat het beste isolatiemateriaal voor je woning is, omdat er een aantal factoren meespelen. Daarom is eigenlijk altijd een technisch onderzoek nodig door een adviseur.

Nadat alle muren zijn gevuld dan worden de gaatjes vakkundig dichtgemetseld met een speciale specie. Er valt dan niet te zien dat er ooit in geboord is. Door woning isolatie wordt de waarde van je bezit vermeerdert. 

Na de isolatie wordt je woning sneller warm en blijft ook langer aangenaam, de muren stralen geen koude meer af. Ook het effect op de relatieve luchtvochtigheid is positief, dit houdt in dat condens en schimmels niet meer snel aanwezig zullen zijn in je woning.

woningisolatie
Wil je je huis isoleren?

Ramen isoleren

Een andere vorm van isoleren is de raamisolatie. Bij ramen wordt het doorlaten van warmte of koude uitgedrukt in U-waarde. Dit geeft aan hoeveel warmte er per vierkante meter en per graad van het temperatuurverschil er tussen beide zijden van een raam wordt doorgelaten.

Enkel glas heeft in deze rekensom dan ook een lagere U-waarde dan dubbelglas. Dit komt door de isolerende luchtlaag tussen de glazen, die er voor zorgt dat er minder warmte word doorgelaten. Er is ook nog eens hoog rendementsglas en een stapje verder zelfs driedubbele beglazing.

Voor de profielen kun je kiezen uit hout, dat geschikt is voor geluidsisolatie of pvc en aluminium, dat weer beter werkt voor warmte isolatie. Wanneer de ramen niet voldoende geïsoleerd zijn dan kan er tot 40 % van de aanwezige warmte verloren gaan.

Dit houdt dan ook in dat er tijdens koude periode, wanneer je veel stookt, warmte verloren gaat. Dit is niet milieuvriendelijk en evenmin is het niet budgetvriendelijk. Je kunt al zelfs beginnen met het aanbrengen van raamfolie op enkel glas, om de U-waarde van het raam te verhogen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *