huisvesting
woonkamer

Het begint allemaal met een goede huisvestiging voor je personeel

Er is meer personeel nodig. Maar je bedrijf gaat uitbreiden naar het buitenland en je nieuwe personeel moet de Engelse, Duitse, Franse taal of een andere taal machtig zijn.
Dus besluit je buitenlandse krachten aan te werven, omdat die de taal van hun eigen land meebrengen. Maar dan heb je een groot probleem, ze komen niet naar Nederland zonder huisvestiging.

Ze allemaal onderbrengen in hotels wordt al gauw te duur en ze kunnen dan hun partner niet meebrengen, voor een langer verblijf is huisvestiging in hotels geen optie.
Ook vakantiewoningen zijn niet echt een optie omdat permanente bewoning niet mag of niet kan.

Je zou het oude voorbeeld van de Nederlandse industrie kunnen volgen

Begin negentiende eeuw begon ook in ons land de industriële revolutie, met all gevolgen van dien. De nieuwe fabrieken hadden mensen nodig om de machines te bemannen. Boeren en mensen uit kleinere dorpen wilden best verhuizen en voor een baas gaan werken, als die baas ook woningen had. Dus de grotere fabrieken zetten hele buurten op voor de huisvestiging van hun personeel.

In veel grotere steden met een industriële achtergrond zijn die arbeidersbuurten nog goed te herkennen. Maar ook bedrijven als de Spoorwegen kochten straten op om hun personeel een thuis te bieden.

huis
Woonkamer in huis

Moet je een woning verhuren aan expats?

De kans dat het personeel ook werkelijk de oversteek waagt is direct een stuk dichter bij de werkelijkheid als je ze een woning aanbiedt. Maar moet je die woning verhuren aan expats?

Het is gebruikelijk, ook in de meeste landen buiten Nederland, om een woning te huren die dicht bij je werk ligt. Verhuren is een goede manier om je investering ook terug te verdienen, ook al is dat niet altijd het geval en zal het een tijdje duren voor je investering terugverdiend is.

Verhuren of verkopen

De huizen die gebouwd zijn voor je personeel kun je verhuren, of zelfs aan hen verkopen als ze besluiten ook echt te blijven.

Als je tijdelijk personeel nodig hebt uit het buitenland zou je met enkele woningen onder je beheer, meer kans hebben het juiste personeel naar je toe te halen. Als je woningen hebt kun je die natuurlijk ook aan anderen verhuren, zelfs ingericht en gemeubileerd.

Een woning verhuren aan expats is beter da zelf op zoek gaan naar goede woningen, om die in te richten en als deel van het aanbod te zien. Je woning verhuren aan expats is een goede optie, ook voor je bedrijf.

Bron: https://www.homeflex.nl/huisvesting-arbeidsmigranten

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *