PVC visgraat vloer
woonkamer

PVC visgraat voor een speelse uitstraling

In de afgelopen decennia zijn strakke en moderne vloeren zo in trek geraakt, dat de speelsheid van een vloer met een motief bijna vergeten is. Vroeger werd veel gebruik gemaakt van een visgraatmotief. Als dat goed werd gelegd gaf het een ruimte een bijzonder chique uitstraling. Voor het leggen van een houten visgraat vloer was echter veel vakmanschap vereist. Een moderne pvc-visgraat kan veel simpeler en sneller worden gelegd. Deze vloeren zijn van kunststof en worden op de ondergrond gelijmd. Het motief is net zo strak als van een echte houten visgraat vloer.

Wat is PVC visgraat precies?

Een PVC visgraat vloer is een kunststof vloer, die gemaakt is van materialen die niet schadelijk zijn voor het milieu of voor de gezondheid. De vloeren zijn superdun, want ze hebben een dikte die hooguit 2,5 mm is. Een vloer van PVC wordt op de ondervloer gelijmd. Dat moet worden gedaan door specialisten, want er is nogal wat vakmanschap voor nodig om de ondervloer vlak te krijgen. Ook het kiezen van de juiste lijm en het goed laten aansluiten van de motieven van de visgraat zijn werkzaamheden waarvoor de nodige ervaring vereist is.

Kenmerken van PVC vloeren

Het belangrijkste kenmerk van een PVC vloer is, dat daar elk design op kan worden geprint. De kleuren zijn helder en blijven gedurende de volledige levensduur intact. Op het oppervlak van de vloer wordt een bewerking losgelaten, waardoor er enig reliëf ontstaat. In het geval van een PVC visgraat kun je kiezen voor een reliëf waarbij het lijkt alsof je het hout kunt voelen. Een PVC vloer gaat tot 30 jaar mee. Het onderhoud kost weinig tijd, want de vloeren kunnen met water worden gedweild of met een stofzuiger worden schoongemaakt. Soms kunnen er kieren ontstaan, maar die zijn goed te repareren.

Toepasbaarheid

PVC visgraat is in verschillende kwaliteiten verkrijgbaar. Het kwaliteitsverschil is vooral zichtbaar in de mate waarin reliëf op het oppervlak is aangebracht. Daarnaast is de dikte van de toplaag gekoppeld aan de kwaliteit. In ruimtes waar weinig wordt gelopen kan een toplaag van 0,3 mm worden gebruikt. Voor woonkamers volstaat een toplaag van circa 0,5 mm. Voor industrieel gebruik moet een toplaag van 0,7 mm worden gekozen. De prijs van PVC visgraat is hoger naarmate er een dikkere toplaag wordt gebruikt. Bij PVC vloeren is de slijtage zo gering, dat ze tot 30 jaar kunnen worden gebruikt.

Voordelen van een PVC visgraat

Het zal duidelijk zijn dat een PVC visgraat vloer een enorme oppepper geeft aan je interieur. Je woning krijgt een tijdloze chique uitstraling. De kleur van een PVC visgraat is levensecht en blijft zijn helderheid behouden. Een PVC vloer kan worden gebruikt in combinatie met vloerverwarming. Doordat het materiaal niet krimpt of uitzet onder invloed van de temperatuur kan de vloer tot strak aan de muur worden gelegd. Plinten zijn dus niet nodig, al kan het vanwege de uitstraling wel een optie zijn om een opvallende bies of plinten te laten plaatsen.

Tip: LAB21.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *