Mos soort
Interieur

De prachtigste plant voor in je aquarium: de Lobelia Cardinalis

Aquaria zijn altijd leuk om in te delen en aan te kleden en hiervoor zijn duizenden, misschien wel honderdduizenden, opties te vinden zoals leuke beeldjes, steentjes en natuurlijk ook prachtige planten die ook goed zijn voor de waterkwaliteit. Een van de leukste plantjes voor in je aquarium is volgens ons toch wel de Lobelia cardinalis. Deze prachtige plant wordt vaak geleverd in kleine stekjes en staat altijd mooi in aquaria en kan zelfs in tuinvijvers geplaatst worden. Lobelia cardinalis wordt ook wel de Kardinaalsbloem genoemd en komt uit een deel van Canada en Amerika.

Specificaties over de Lobelia Cardinalis

Als we gaan kijken naar belangrijke informatie over de Kardinaalsbloem dan is het handig en leuk om te weten dat deze dus uit Noord-Amerika en een deel van Canada komt. De plant groeit gemiddeld en dus niet erg langzaam of snel. De hoogte van deze plant is meestal rond de 20 of 30 centimeter. De plant gedijt het beste met weinig licht en weinig co2, maar groeit wel eens boven het water uit. Boven het wateroppervlak groeien er dan ook mooie rode bloemen uit en de bladeren krijgen een fellere kleuren. Deze plant is door zijn mooie uiterlijk daarom ook een groot favoriet voor in aquaria en tuinvijvers.

Lobelia Cardinalis mini kopen

Als je een kardinaalsbloem wilt gaan kopen voor je aquarium of tuinvijver dan raden we in het begin aan om te gaan voor een Lobelia cardinalis mini. Deze worden meestal gekweekt in een klein potje, vaak van kokosvezel zodat deze mee kan groeien. Als je de plant krijgt, dan zul je zien dat de plant bestaat uit donkergroene bladeren met aan de onderkant wat paarse tinten. Als je de plant in het aquarium of vijver hebt geplaatst, zullen de bladeren een mooie lichtgroene tint krijgen en boven het water kleuren ze zelfs een beetje rood.

De plant groeit gemiddeld, maar kan wel stengels tussen de 10 en 30 centimeter krijgen die ongeveer 5 tot 10 centimeter dik zijn. Door zijn prachtige kleur, mooie groei en perfecte afmetingen past deze plant altijd goed in een aquarium en is het een van de beste opties die je hebt.

Aquarium
Aquarium

Waar kan deze plant in gebruikt worden?

Hierboven is het al kort even besproken, maar de Lobelia cardinalis en miniversie kunnen worden geplaatst in aquaria en tuinvijvers. Ze werken goed met laag licht en laag co2, maar groeien ook wel eens boven het water uit. Het is een prachtige plant met mooie kleuren die in aquaria en vijvers mooi zal staan.

Bestel planten voor in jouw aquarium voordelig via Aquascaper.be

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *